Gott nytt 2011!

Håret är lockat, klänningen är på, gott nytt åå(r)!!


Nyårsafton!

Idag är det sista dagen på 2010 och ikväll firar vi in ett nytt år. 2011 du är efterlängtat!

Började dagen med att gymma på friskis med Maria. Lite löpband och styrka är aldrig fel på morgonkvisten. Sen blev det att åka till sporthallen för att kolla in Colorama cup med Majsen och Maria. Vann gjorde Madesjö och Färjestaden! Nu sitter jag här och kollar även lite skidor på tv. Skönt att slappa nu lite innan kvällen!

Snart kommer Cissi hit och sedan blir de till att göra sig nyårsfin och sedan tar vi bussen till funkabo där kvällens firande håller till. Det blir trerätters, lek och umgås med fina vänner och även träffa nytt folk. Återstår att se hur kvällen avslutas. Ska bli en mycket trevlig kväll iallafall! :)

Här är min fina klänning som jag ska ha ikväll, hela outfiten får ni se imorgon!


älskar ryggen :)


Tänkte avsluta med ett GOTT NYTT ÅR till er alla, hoppas ni får en bra kväll!


Kvällen innan!

Sitter nu och kollar på Eldsjälsgalan med Monzora och målar på ett nytt nagellack som jag fick springa runt hela stan för att hitta. Inte konstigt att det silverglittriga nagellacket är slut såhär dagen innan nyårsafton? haha, hittade det iallafall och de blir superfint! Vi har även lagat en matpaj med en fyllning av fläskfile, lök, paprika, ananas och massa annat gott.

Imorgon är det en fullspäckad dag. Träning, kolla fotboll, städa, locka håret och sen fixa sig! Sen väntar en förhoppningsvis grym nyårskväll :)



Förra årets outfit hade jag en svart paljettklänning, men detta året blir de en silvergrå :) 


Även detta år har jag såklart införskaffat mig ett par nyårsglasögon, de ska bli en tradition har jag bestämt. I år är dem svarta fast med 2011 istället, ni får se imorgon!
Sanna


Torsdag, känns mer som fredag?

Idag är det sista dagen innan en riktig långledighet. Börjar sen inte jobba förrän på tisdag igen!

Iallafall så väntar jobb 11-16, sen ska jag till stan för att inhandla strumbyxor, nagellack och sen vill jag ha ett nytt halsband till min klänning som jag vet precis hur de ska se ut, ska bara hitta det också! Sen ikväll hade jag tänkt baka paj, antingen blir det en med fläskfilé eller ska jag testa salamibrie!


Har inte visat vår fina gran i ljungbyholm än, så här kommer den!



Ha en bra torsdag!
Sanna


2010

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Började jobba i klädaffär, flyttade hemifrån till egen lägenhet och allt som hör därtill, fått låna en egen liten bil. Ja de är väl de största, finns säkert några smågrejer men inget jag kan komma på.

Har du några nyårslöften?

Jag ger aldrig nyårslöften, men jag brukar sätta upp mål som jag vill ska bli sanna. Jag vill börja plugga, träna och få mer muskler, må bra och resa utomlands!

någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Nej, ingen nära vän

Vilka länder besökte du?

Förutom Sverige så är det bara Danmark, nästa år ska de bli mer!

Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?

2 februari, 8 mars, 25 mars, 1 juni och 1 oktober

Vad var din största framgång 2010?

Att jag lyckades skaffa mig ett jobb efter 7 månaders arbetslöshet och att det dessutom var i en klädaffär, min dröm sen jag var liten. Även att jag flyttade hemifrån är en framgång för mig!

Största misstaget?

Inget stort misstag direkt utan bara mindre som man fått lite ångest för.

Bästa köpet?

Väldigt svårt att säga då jag aldrig köper stora dyra grejer. Men får säga min soffa, otroligt skön och billig!

Vad spenderade du mest pengar på?

Allt möbler och allt som behövdes till min lägenhet och kläder helt klart. Jag är galen i kläder!

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Ja de finns mycket som gjort mig glad! Vänner, familj, resan till Mölle, strand osv

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?

Love the way you lie

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Både och.. Detta år började väldigt dåligt och då hade jag en tuff period, men de vände efter ett tag och jag var väldigt lycklig. Jag har varit lycklig på ett annat sätt jämfört med förra året.

Vad önskar du att du gjort mer?

Svårt att säga. Önskar att jag varit mer spontan och gjort impulsiva grejer, rest mer och jag önskar att man inte lagt ner så mycket tid på att undra varför vissa killar beter sig som "svin".

Favoritprogram på TV

Gossip girl helt klart!

Vad gjorde du på din födelsedag 2010?

Vaknade upp för första gången upp ensam på min födelsedag. Sedan fick jag ett samtal av Petra och två timmar senare var jag på en lten "casting" om en plåtning dagen efter. Jag blev inte vald men de var en häftig grej. Blev bjuden på kinabuffé på Ming av Pappa. Sedan jobbade jag, därefter tränade jag och sen överraskade Mamma&Pappa mig med presenter vid nio på kvällen. Fick en massa fina grejer och blev så glad att dem kom. Dem gjorde min dag!

Hur skulle du beskriva din stil år 2010?

Oj, ännu svårare att förklara. Men jag har blivit mer enkel i min klädstil och det gillar jag. Enkelt är snyggt!


Vår, kom hit!

Blir så sugen på att beställa massa fina saker från H&M nu när man fått deras katalog! Har hittat klänningar, en bikini. en väska, ett halsband och en tröja som jag vill ha.. Här är några smakprov:





Smygtitt!

Här får ni en suddig liten smygtitt på min nyårsklänning. Väldigt enkel, stilren och snygg på samma gång :) Hela får ni se på fredag..


Onsdagkväll!

Ligger och slappar i soffan. Äter lite på vindruvor och nötter, mumsigt faktiskt! Kollade in bonde söker fru förut och de var ett par av de fyra bondarna, och det var det jag trodde. Så jag hade ju rätt!

Dagen har bestått av en massa flängande och jobb. Nu är kylskåpet fullt och jag är nästan redo inför nyår. Har lite småsaker jag måste köpa imorgon så som nagellack och strumpbyxor men de får jag ta när jag slutat!

Ja nyår är äntligen spikat. Blev så glad när jag blev bjuden på en fest med trerätters och annat med vänner. Vi verkar bli ett jäkla gäng så ska bli mycket trevligt. Ser fram emot fredag nu:)

Ha en bra lill-lördag!
Sanna


Lilllördag!

Ja då var det onsdag och lill-lördag igen. Vaknade upp i ljungbyholm och här är jag fortfarande. Ska snart in till stan och utföra ärendena som jag glömde igår, dvs handla diverse nödvändiga saker ;) Sen blir det jobb 14-19, så missar kvällens småmål tyvärr!

Igår hade jag en riktig tjejkväll med Mamma och syster. Rårakor, oxfilé, rödvinssås och aioli och till det avokado/mozarella/tomatsallad. Mums! Sen satt vi och snackade om allt och ingenting i några timmar. Myskväll!



Nehe, nu måste jag rappa på om jag ska hinna med allt!
Sanna

Ändrade planer

Var fullt upp på jobbet idag så fick stanna en timme längre, så de blev inget av mina ärenden. Får ta det imorgon istället!

Hade ju planerat att laga mat också, men blev hembjuden på middag hemma i ljungbyholm och de tackar man inte nej till, dessutom åker ju syrran hem till stokholm igen imorgon så får passa på att umgås med henne också det sista.

Men först måste jag diska och packa, sen blir det ljungbyholm!
Sanna

Dagens!

Inviger min nya skjorta från Cassels och mina nya skor från Scorett!



Tuesday!

Idag blir det jobb, så kul. Antar att dem har öppnat idag eftersom jag inte har hört något. Hoppas de är mycket folk i rea-djungeln :)

Efter jobbet så blir det ärenden, netto, systemet och lidl. Därefter blir det matlagning och sen vet jag inte vad som händer. Jag kan ju alltid städa lägenheten men det är ju inget kul :P

Ha en trevlig tisdag!
Sanna

Har missat lite :)

Dag 25 – En första

Min första lägenhet. Fick den i maj och flyttade in första juni! Det är ett av de största stegen jag gjort i mitt liv, flytta hemifrån första gången. Jag är faktiskt stolt över mig själv. Jag sköter min egen ekonomi och jag klarar mig så de räcker och blir över, jag lagat nästan alltid mat och ja, sköter det mesta alltså. Är så glad över mitt lilla (30 kvadratmeter) krypin, en perfekt första lägenhet!


Dag 26
– Mina rädslor

-Jag har många rädslor eller saker jag inte vill ska hända eller som jag inte tycker om!
-Jag är rädd för att skada mig ordentligt så att jag inte kan spela innebandy eller träna, de skulle ta bort glädjen och en stor del av livet, eftersom jag älskar att träna.
-Jag är rädd för mörker men bara utomhus
-Jag är rädd för att bli sårad

Men min allra största rädsla är att förlora någon nära, vet inte vad jag skulle ta mig till då.

Dag 27 – Min favoritplats

Oj, vad svårt. Lite skämtsamt så är det min säng, det är där jag spenderar halva mitt liv så ;)

Annars så är min favoritplats på en solresa, se solnedgången med en god drink och bara koppla av och njuta av livet! Synd bara att det inte händer så ofta, men jag ska utomlands nästa år det ska jag! :)



Turkiet 2007


Mina rea-fynd!


Lindex 199:- (799:-) min nya favorit


Monki 88 :- (350:-)


Scorett 299:- (599:-) shoelove


Lindex 150:- (299:-)

Så himla nöjd alltså :) Billigt, användbart och inget onödigt, Bra Sanna! Vad tycker ni?

Jag har fyndat!

Vad som gömmer sig i påsarna får ni se senare ikväll, efter min träning :)


Vattenläcka?

Ja, idag skulle jag jobbat men istället blev jag ledig. De var nämligen så att det var vattenläcka på mitt jobb, bara i vår butik då, tydligen hade det blivit för mycket snö så vi kunde inte öppna. Ja så jag fick en helledig dag, spenderade den på stan med Monzora. Blev lite fyndat bland annat ett par skor, ett par svarta kostymbyxor och ett par gråa jeansshorts! :)

Nu sitter jag och väntar på träningen, men den börjar inte förrän vid sju så funderar på att ta en powernap. Annars så börjar jag få lite panik över nyårsafton, jag har ingen aning om vad de blir. Vad händer på nyår egentligen?


förra nyårsafton

Trött, sliten men glad!

Hade en så himla trevlig kväll igår, iallafall innan utgången. Vi var ett gäng tjejer hos Maria, där de blev spel, musikquiz o en massa tjejsnack. Sen blev de sandra och där var det sjukt mycket folk. Hade kul en stund men överlag var det sådär.. Tack för en trevlig kväll iallafall tjejer!

Blev en relativt lugn kväll så idag var jag pigg när jag skulle jobba :) Var grymt mycket folk faktiskt, så de var himla kul. Nu däremot är jag helt slut! Syrran försökte få med mig till friskis men kroppen orkar inte och jag hade ingen motivation, så nu sittter jag och slappar lite. Ska snart städa upp lite grann och diska!

Förövrigt så var jag inne och fyndade en jacka på lindex på min lunch idag. Hade kostat 799 och kostade endast 199, de kan man kalla kap det ;) Bild kommer upp imorgon!

Ha en bra annandag jul!
Sanna

Åh, vilken mysig VIT jul vi fick..

Dagen igår började med jobb fyra timmar och de var väldigt lugnt, några kom in och handlade iallafall. Sen var det menat att vi skulle fira jul hemma hos oss, men på grund av vädret så kunde mormor&morfar inte komma till oss, så vi packade in all mat och alla klappar och åkte hem dit istället :)

Blev en mycket mysig jul med ett gigantiskt julbord, massa julgodis, fina klappar och jag bar anjöt av att hela familjen var samlad. Sen att vi höll på att bli insnöade är en annan femma, men vi kom hem till ljungbyholm sen iallafall. Där avslutade vi kvällen med lite mer julgodis och två rundor Yatzy som JAG vann :) dåligt nog tog jag inga bilder..

Juldagen har även den börjat bra. Har varit ute och åkt pulka med Mamma&pappa&lisa, sen har jag och syrran även tränat lite styrka och på crosstrainern :) Snart väntar det jullunch (rester från gårdagen) och sen blir de lite fix. Vid sex ska jag hem till Maria, blir en juldag med henne, Maja, cissi som traditionen är och även syster yster hänger på. Blir en lugn kväll för mig då jag jobbar imorgon, men ska bli himla trevligt ändå! Ses vi ute?


fina vänner!


Ha en härlig juldag allihopa!
Sanna


Två stycken!

Eftersom jag troligen inte kommer skriva imorgon, så vill jag bara önska alla en God jul!


Dag 23
– Det här får mig att må bättre

Familj, vänner, träning, shopping och kärlek. De får mig att må bra!


Dag 24 – Det här får mig att gråta

Ibland kan jag bara börja gråta för ingenting eller när det bara blir för mycket av allt. Jag tycker faktiskt att det kan vara väldigt skönt att gråta, för då mår man oftast mycket bättre sen. Annars så gråter jag när jag blivit sviken eller svikit någon, när det händer någon något som ligger en varmt om hjärtat, när man skadar sig och det gör väldigt väldigt ont.

Ja och ibland gråter jag av glädje, när något händer som bara gör en varm och lycklig i hela kroppen. Dem tårarna är dem bästa :)


Uppesittarkväll!

Sitter hemma i ljungbyholm nu och väntar på mat. Ikväll blir det tacos på menyn, mums! Sen väntar paketinslagning, rimning och klä granen. Fick precis veta att vi inte har en äkta gran  i år, haha tur att plastgranen är fin och stor iallafall :) Myskväll!

Skulle egentligen tränat nu med syster, men känner mig inte alls pigg. Hoppas inte jag blir sjuk nu när de händer massa roligt! Sparar mig med träningen till juldagen istället.. Annars så hörde jag nyss att katten pinkat på min väska och när jag öppnade såg jag att mina sovkläder och mjuksbyxor var blööööta. Sån tur va hade jag lagt morgondagens kläder i en påse, så dem är oskadda :) tur!

Imorgon är det redan julafton och börjar dagen med att jobba 10-14, hoppas att de kommer någon och handlar iallafall:) Sen fortsätter dagen med kalle, julbord och klappar. Åh, ska bli så mysigt!


Syskonen Mattsson för ett antal år sedan :)

Ha en fortsatt trevlig kväll!
Sanna

Dan före dan!

Nu är vi inne på den 23:e december och imorgon är det julafton. Helt sjukt, känns inte alls som att de är julafton imorgon. Men ja, klart jag längtar, är en så himla mysig dag ju :)

Nu ska jag snart iväg till jobbet, hoppas på mycket folk idag som köper klappar. Sen vet jag inte riktigt vad som händer efteråt. Ska iallafall slå in de sista julklapparna! :)

Ha en bra dag allesammans!
Sanna


Dag 22- De här upprör mig

Det finns väldigt mycket som upprör mig, så de skulle kunna bli en novell det här.

Men något som upprör mig just precis nu är vinter. Tycker det är superbra att de blir en vit jul i år, men sen får de gärna försvinna. Är så sjukt kallt, har ju varit -20 idag t.ex. Jag blir så frustrerad när jag måste ta bort frosten på bilens ruta på INSIDAN. och den sitter så hårt så jag får knappt inte bort den. Ja, sen tar allting så mycket längre tid när det är vinter!


Men annars så blir jag upprörd av Krig, Barn/hustrumisshandel, otrohet, mord på oskyldiga människor och annat hemskt.. :(

Tiden går så fort!

Satt precis och kollade tillbaka på gamla inlägg och inser hur fort tiden går. Allt är väldigt annorlunda om man jämför med för ett år sen. Då hade jag pojkvän, var arbetslös, bodde hemma, var ordinarie i a-laget. Nu är jag singel, bor i en egen liten lägenhet, har jobb i en klädaffär, och spelar i blaget. Även om de är på ett annat sätt än för ett år sen, så är jag lycklig! :) För de känns som jag utvecklats mycket som person på det här året. Tycker bara det är skrämmande att allt gått så fort bara!

Idag skulle jag varit ledig, men icke sa nicke. Fick hoppa in och jobba även idag då de var mycket att göra och det gör jag så gärna :) Sen var jag tvungen att handla proppar då de gick en propp igårkväll i lägenheten. Därefter blev de träning "mix-turnering" med herrarna med vi var ju bara fyra damer (vilket jag tycker är riktigt dåligt när vi brukar vara 25?!) och 16 herrar så de blev mer herrturnering med inslag av damer ;) Aja, det var kul iallafall! Nu ikväll har jag bara ätit toast och tagit de lugnt, bytt propp för första gången och gjorde det med bravur, så nu funkar det igen :)

Imorgon väntar jobb 11-16 sen får vi se vad som händer, kanske hem till ljungbyholm en sväng.

Godnatt!
Sanna

Mini-Julbord ála Monzora och Sanna!


Fint va? Lite vissen blomma dock :(


Mums!


Missat igen!

Dag 20 - Den här månaden

Har jag jobbat mycket, tränat och spelat innebandy (obesegrade i b-laget, jippie), handlat alla julklappar klart redan den 10:e december, shoppat snygga kläder, umgåtts med vänner, haft julkänsla, bakat julgodis och lussebullar, druckit mycket glögg. Bland annat :)

Dag 21 - Ett annat ögonblick

Ett stort ögonblick i mitt liv var när jag tog studenten. Jag minns hela dagen som de vore igår även om det var sommaren 2008. Jag har nog aldrig känt mig så stolt över mig själv, stark och så fri som jag gjorde just då. Det var bara lycka i hela kroppen och hela dagen. Det är bland de bästa som jag varit med om faktiskt!


Tre dagar kvar!

Nu är det redan tisdag och denna dag består av jobb 14-19 och sedan ska jag kolla innebandy klockan 20.00 och heja fram mitt lag till seger, de är viktigt! :)

Igår så hade jag och Monzora ett minijulbord hemma hos mig. Vi gjorde jansson, köttbullar, stekte prinskorv, kokte ägg och så hade vi även sill och rödbetssallad. Det var riktigt fint faktiskt.

Nehe, nu ska jag ta tag i dagen!
Sanna

Fyra dagar kvar!

Nu är det måndag och fyra dagar kvar till julafton, tiden går så himla fort alltså!

Idag väntar jobb 10-15, därefter ska jag reklamera mina skor som gått sönder. Frågan är bara om jag ska köpa ett par andra eller pengar tillbaka, finns nämligen inte dem jag har :( vi får se sen helt enkelt.. Därefter ska jag handla lite billigt på maxi med Monzora. Sen ikväll blir de paketinslagning och inte så mycket mer!

Nehe, börjar om en halvtimme så bäst att sätta fart nu. Ha en bra måndag!
Sanna

My new leolove!

Den här packade jag upp på jobbet idag och jag knep en på direkten, riktigt snygg tycker jag. Men finare på måste jag säga!


Från märket Vila, 349 :- Finns alltså på Cassels :)

4:e adventsmys!

Fyra Ljus är tända och fem dagar till julafton!


Glögg, lussebulle och pepparkakor!


Paketinslagning, men blev inte färdig för julpappret tog slut, så de måste jag köpa imorgon!

Lär känna mig (det jag missat)

Dag 15 – Mina drömmar
Jag drömmer om att jag om några år jobbar inom mode. Som stylist, moderedaktör eller designer. Har en underbar kille, ett fint hus och att jag är lycklig!

Dag 16
– Min första kyss

Ska jag vara ärlig så minns jag inte min första kyss. Pussar hade jag nog fått innan, men tror att min första "kyss" var i sjuan och det var inget speciellt att berätta om det faktiskt :P

Dag 17 – Mitt favoritminne
Jag vet faktiskt inte vad mitt favoritminne är, har så många fina minnen från allt möjligt och kan inte välja ett.

Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Min favoritfödelsedag var förra året när jag blev 20 år! Jag minns att jag vaknade upp med en person jag tyckte om väldigt mycket just då och fick en superfin present. Det startade dagen perfekt. Sen minns jag att vi spelade match på hemmaplan mot Östra och vann med 5-2(har jag för mig?) och alla var så glada. Sedan minns jag även min fina 20-årsfest. Mina föräldrar lagade supergod mat, min syster ordnade med roliga lekar, Maja&Monzora kom i ett stort paket och överraskade mig och källaren omvandlades till dansgolv. Och speciellt minns jag alla fina sånger mina vänner skrev till mig, det värmde något otroligt. Sjukt bra dag kväll och natt som jag alltid kommer minnas!

Dag 19
– Detta ångrar jag
Ibland kan jag känna att jag ångrar ganska mycket som jag gjort eller inte gjort. Ibland känns det som om allt varit annorlunda nu om jag bara gjort på ett annat sätt. Samtidigt som man måste göra saker fel för att lära sig. Jag tror att man egentligen inte ska ångra sig på sånt som har hänt eftersom det inte går att ändra. Utan istället bestämma sig för att i framtiden göra det man vill så att man inte ångrar det senare..


Här har det ekat tomt!

Det har inte hänt något med mig utan jag har bara haft fullt upp och ingen tid för bloggen, tyvärr! Nu har jag precis ätit upp min tomatsoppa som jag kokade ihop lite fort. Nyttigt och gott! Snart blir de lite lussebullar och pepparkakor, paketinslagning och tända det fjärde ljuset. Julmys alltså!

Sammanfattning på vad som hänt de senaste dagarna:
Torsdag: Skulle varit ledig, men väcktes av att telefonen ringde. var bara att åka iväg till jobbet, sen blev de träning och efter det hämtade jag och Monzora thaimat. De var riktigt fint det!
Fredag: En ledig dag som bestod av tvätt, stan med Maja som kommit hem, såglad att se henne igen :) Sen därefter blev det matlagning och filmkväll med Monzora med tokige ture godis, mumma!
Lördag: Jobbade hela dagen, sen åkte jag och Monzora hem till Mamma&Pappa i Ljungbyholm. Där blev det god middag och julgodisbak. Lakritskola(min favorit), skumtomtefudge och kokos/cornflakestoppar! Mysigt kväll!

Idag har jag bara jobbat, var rätt lugnt för att vara sista helgdagen innan julafton? Vi hade iallafall fått in massa fint och jag knep en transparent leomönstrad skjorta på direkten. Ni får se senare!

Julmys var det!
Sanna

Volym och harrys nästa!



Monzora ville ej vara med på bild :P

Lillördag!

Idag väntar en fullbokad dag!

- Jobb 12-16
- Fika/mat med Mamma
- Hansa en sväng med Mamma
- Träning 18-20
- Lite föris hos mig med Monzora och sedan blir det utgång, sista volym i år!

Mycket trevlig onsdag alltså!
Sanna

Exotisk Fläskfilégryta med ris!

Hittade detta goda recept på sofis matblogg: http://sofiesrecept.blogg.se/ Så jag var tvungen att testa det ikväll!

Fläskfilé
1/2 purjolök
1 röd paprika
1 grön paprika (jag tog gul)
1 b ananas
2 dl grädde
3 dl vatten
2 tsk curry
1-2 tsk sambal oelek
1 buljongtärning
2 msk mango chutney
Maizena redning
salt
Jag la även till champinjoner som jag stekte med köttet


Skiva fläskfilén i 1 cm tjocka skivor (Jag skärde den i små bitar istället) och bryn i lite smör. Salta.
Lägg över i en gryta. Skiva purjo och paprika och lägg
det i grytan. Tillsätt vatten, sambal oelek, curry, buljong-
tärning och mango chutney. Låt puttra ca 15 min. Slå i grädden,
och ananasen som delats i mindre bitar. Låt koka upp och red
med Maizena. Smaka av med salt. Servera med ris och sallad.



Mumsfilibabba!

Dag 14 - vad hade jag på mig idag?

Enkel vardagsoutfit, lite tråkig men väldigt skön! :) (ber om ursäkt för den skrynkliga tröjan) Sen får ni även en liten skymt av min nyårsklänning till vänster!


Oversizetröja H&M Jeansleggings Cassels Halsband Lindex Ring Glitter



Närbild på min nya underbara ring jag köpte i lördags. 70 kr fick jag ge för den på Glitter!

Fyndardag!

Haft en ledig tisdag och vilken dag det blev sen :) Hämtade upp Monzora runt ett och sedan tog vi oss ut till hansa för att kolla runt lite och lukta parfymer. Hittade en som jag önskar mig i julklapp och som jag hittade på halva priset på nätet, bra deal mamsen ;) Efter det gjorde vi en seconhandrunda på två ställen och jag fyndade på båda. Först en svart transparent skjortblus med lite pärlor för 35(!) kr och sen ett nitskärp för 10(!) kr, riktigt nöjd! Sen handlade vi både på Netto och Maxi, så nu är min kyl fylld igen. Dessutom var vi en runda på stan också, där blev det en takeaway te och så hämtade vi garantibiljett för volym imorgon, gutt. Ser fram emot utgång imorgon :)

Ikväll har jag annars bara lagat mat, fläskfilégryta med ris och otroligt god sådan. Vet att jag säger de varje gång, men detta var mumsigt. Tänkte lägga in receptet sen så ni kan testa det, kan iallafall varmt rekomendera det!


Trettiofem små enkronor. Kap!


Nu blir de chailatte och House!
Sanna

Dag 13 - Den här veckan!

Idag är det den 13:e december vilket betyder att det är Lucia, helt sjukt vad tiden går fort nu alltså, snart är det ju julafton. Såhär ser min vecka ut än så länge:

Måndag: Städ och diskdag, jobb 14-19, sen träning (missar en halvtimme, men de får gå)
Tisdag: Ledig, handa maat och träffa Monzora!
Onsdag: Jobb 12-16, träning 18-20 och förhoppningsvis utgång efter det!
Torsdag: Ledig, träning
Fredag: Ledig
Lördag: Jobb
Söndag: 4:e advent, Jobb!

Det lär fyllas på allt eftersom :)

Ha en fin måndag!
Sanna

Dag 12 - I min handväska

Ja, vände nu ut och in på min väska och detta var vad jag hittade:

- Plånbok
- Rabattkuponger på hm, lindex
- Läppbalsam
- Usb-minne
- Öronhängen
- Vantar
- Kamera
- Lite gamla kvitton och annat papper

Ja de var detta som fanns i just nu, ser att jag måste rensa bort lite skräp som alltid hamnar där, haha.

3:e advent!

Sitter "hemma" i Ljungbyholm just nu efter en fullspäckad helg, men har varit en bra ledig sådan :)

Igår så började dagen med att gå på stan med Monzora, hittade min sista julklapp så nu är jag färdig med alla mina. Så himla skönt! :) Därefter så bar det av till Ikea för att äta julbord och jag måste säga att jag blev faktiskt förvånad, det var riktigt gott och det kostade bara 79 kr, tips! Däremot blev jag lite stressad för sen var det bara att dra på sig festkläderna och dra bort till herrlin för lite förmys innan inflyttningsfesten. Hade sen en mycket trevlig lugn kväll som jag avslutade med mina fina vänner på palace. Väl där var det riktigt dålig musik, hur de nu kan ändras från en vecka till en annan? haha jaja..

Imorse ringde klockan på nio och jag var förvånansvärt pigg. Sen var det samling och dags för match klockan elva. Derby mot Kalmar ibk och vi vann till slut med 5-2. Var lite besviken på mig själv efter matchen för att jag vet vad jag kan och jag får inte ut det. Jaja, bara att kämpa på! Sen åkte jag hem till Mormor&Morfar på adventsmys. Köttbullar, lussebullar, pepparkaksbak bland annat. Mysig söndag! Det blir iallafall till att sova här och sen in till stan imorgon igen. Börjar inte jobba förrän vid två imorgon vilket är positivt, för då hinner jag göra en storstädning i lägenheten!


Bild från igår och den snodde jag på facebook!

Hoppas ni haft en bra helg!
Sanna

Dag 11

Mina syskon:

Alla känner ju till att jag har en syster, eller iallafall dem flesta. Det roliga är att många inte vet om att jag har en storebror också. Han är 8 år äldre än mig, så de kanske inte är så lätt att veta :)

Iallafall, Min storasyster heter Lisa och min storebror heter Nicklas. Båda två är lika härliga, omtänksamma, snälla och galna. Man vet aldrig vad dem kan hitta på. Ibland kan dem liksom börja brottas mitt på golvet? haha. Jag har iallafall två underbara syskon som jag är så glad över att ha!


Haha jag älskar denna bilden. Solbrända på semester på Kreta!

Ledig helg!

Nu är de äntligen lördag och jag har en ledig helg, väldigt skönt faktiskt! :)

Denna dag blir de en liten stadsrunda med Monzora och bara njuta av att jag är ledig, sen ikväll blir det inflyttningsfest hos Matilda med hollywoodtema! Ska bli väldigt kul att få klä upp sig och träffa alla, men eftersom det är match imorgon så blir det en nykter tillställning för min del. Tänkte faktiskt blanda lite alkoholfria drinkar och det är ju gott:) I vilket fall ska det bli riktigt trevligt ändå, så ser fram emot kvällen..

Nu är det dags att fixa sig, Ha en bra lördag!
Sanna

Härliga fredag!

Den har bestått av:

- Träning på friskis med syster
- Frukost med syster
- Jobb några timmar ( sänkte massvis med fina kläder, finns nu mycket festklänningar för halva priset!)
- Pizzabakning med syster och Monzora
- Bakat pepparkakskladdkaka, muuums! Rekomenderas!

Haft en mycket bra fredag helt enkelt och en är den inte slut. Heja Minnah, för jag vill inte att Jay ska vinna!

Förresten så har jag inte tagit någon bild på dagens outfit och nu sitter jag i mjukisbyxor, så jag hoppar över dag 10. Ha en fin kväll!
Sanna

Dag 09 - Min tro

Det är lite komiskt att just "min tro" kommer idag. Det var nämligen så att imorse så plingar de på två äldre damer och börjar prata om att Gud hetter Jehova osv. Jag var snällt tvungen att förklara att jag inte är kristen och för att få dem att gå, men de tog säkert fem minuter innan hon hade slutat babbla och jag stängde dörren.

Iallafall, jag är konfirmerad men jag är ingen troende kristen. Jag tror att det säkert finns någon som skapat världen och att de kanske finns någon högre makt, men det är inget jag funderar över eller tror på. Min tro är iallafall att de finns människor som är goda och att man då efter livet får det bra och tvärtom.. Det viktigaste är att man mår bra!

Dag 08 - ett ögonblick

Har ett starkt minne av en händelse förra hösten. Har ända sedan jag varit liten älskat att vara framför kameran, var verkligen en linslus som hoppade fram så fort kameran kom fram. Blev iallafall erbjuden att vara med som modell i ett modeuppslag i nöjesnytt och tackade såklart Ja direkt. Var en riktigt rolig dag som jag fortfarande minns. Det var iskallt ute men man fick stå ut i kjol ändå, fotades både själv och andra. Som sagt, ni som läst min blogg tidigare har sett dem bilderna som var med i tidningen men nu har jag fått lite fler som Jini sofia tog. Här får ni se resultatet :)











Hoppas det händer igen :)

Godmorgon torsdag!

Skrev aldrig igår då jag hade fullt upp hela dagen. Var och julklappshandlade med syrran och hittade en hel del fint, sen var det tvåtimmarträning också:)

Nu ska jag snart ta mig till hansa för lite jobb. Jobbar 11-16 idag och därefter blir det träning! Återkommer efter det med både dag 8 och dag 9, i den där listan!

Ha en bra dag allesammans!
Sanna


Dag 07

Min bästa vän:

Jag har väldigt många fina vänner som jag tycker om och de skulle bli jobbigt att skriva om alla här. Men ni vet ju att jag tycker om er!

Men någon jag vill lyfta fram är Lisa, som inte bara är min syster utan också min allra bästa vän. Hon känner mig utan och innan, hon finns bakom mig i allt jag gör och utan henne hade jag inte varit den jag är idag. Hon har lärt mig så otroligt mycket och det är jag väldigt tacksam över. Så många gånger hon gett mig råd, tröstat mig när jag varit ledsen, uppmuntrat mig och bara varit där när hon har behövts, de betyder mycket! 

Ett minne jag har är när jag sjöng solo i kyrkan och efteråt fick ett fint kort med ett speciellt citat! Ända sen dess är det så, det är du och jag mot världen!


Tisdagskvällen

Sitter hemma i ljungbyholm hos min familj. Syster är hemma från stockholm och ingen är gladare än jag :) Vi har haft en myskväll med god mat, det behövdes. Sover även här eftersom jag är ledig imorgon. Då är planerna att syster och jag ska gå på stan och försöka inhandla julklappar, hoppas vi hittar något bra!

Nehe, godnatt blir de från mig nu!
Sanna

En helt vanlig måndag

Min Dag:

Började dagen med jobbb mellan 11-16, var väldigt lugnt idag. Efter jag hade slutat sen så försökte jag leta lite julklappar, men de slutade med att jag hittade en underbar klänning till mig själv. Vet att jag verkligen inte behöver någon, men så fort jag fick på mig den så blev jag kär. Hängde undan den, men känner att jag måste ha den. Så imorgon blir den min! Fick sen veta att syster kommer hem i veckan, ska bli underbart att få se henne igen:) Nu ikväll har jag varit i sporthallen (helt onödigt) för att kolla på en inspelad match.. Vi var sex stycken och hälften av oss var inte ens med på filmen. haha, jaja fick snacka en del iallafall! :)

Insåg idag att det är 2½ vecka till julafton och jag vet inte alls vad jag ska köpa till alla.Någon som har lite julklappstips?
Sanna


Dag 05

Vad är kärlek?:

Ja, vad är kärlek? Det är svårt att sätta fingret på det och förklara vad det är. För kärlek kan vara så mycket mer än bara ordet. Kärlek till familjen, kärlek till sina vänner och kärlek till en kille. Varje kärlek är olik den andra. Men om jag skulle förklara kärlek så skriver jag som jag skrev i ett inlägg längre bak. När man vågar lämna ut sitt hjärta med vetskapen om att de kan krossas, lämna det i någons händer och lita på den personen, det är kärlek.

Söndag kväll

Och jag är helt slut.. Har haft en bra dag på jobbet som faktiskt gick väldigt fort. Sen ikväll har jag hunnit med att laga och äta min sjukt goda tacopaj, göra ett nytt julgodis som var makalöst gott. Pepparkakskulor heter dem, är som en liten chokladdoppad pepparkakskula typ. Har svullat dem nu så är väldigt mätt! Tror jag ska försöka sova rätt tidigt inatt, blev ju inte så jättemycket sömn senast.. :)

Vill även tacka Maria, Cissi och Rebecca för en mycket trevlig lördagskväll. Vin, spel och tjejsnack, kan inte bli bättre. Avslutade kvällen på palace med att dansa loss. :)


jag & fina maria igår

Hoppas ni haft en bra helg!
Sanna

Lördag!

Äntligen lördag! har jobbat hela dagen och tiden har bara runnit iväg. Riktigt roligt var det idag! Nu ska jag sminka mig och klä på mig något snyggt. Ska nämligen bort till Maria på en liten tjejkväll. Blir lite spel, vin och eventuellt utgång. Blir dock lugnt eftersom jag jobbar imorgon. Men mycket trevligt ska de bli!

De här åt jag idag:
Frukost: Filmjölk med hallon och allbran, En grov macka med avocadoröra och en med kalmarkorv och gurka!
Lunch: Baconpasta, kärleksmums till efterrätt som pia hade bakat!
Middag: Baconpasta igen (haha, de var de enda som fanns i kylen, orkade inte laga något)

Lär väl slinka ner lite snacks ikväll också, men är det lördag så är det ;)

Ha en fin lördagskväll!
Sanna


3:e december

Mina föräldrar:

älskar den här bilden på dem två!


Ja, var ska man börja? Min familj är viktigast för mig och jag har världens bästa föräldrar. Det känner säkert alla, men för mig så betyder Mamma&Pappa allt. Tänk hur mycket dem har gjort för en och hur mycket dem har ställt upp? Visst är det deras ansvar att uppfostra en, men jag känner ändå att dem har gjort mer än så. Jag vet att dem finns bakom mig i allt och att man kan lita på dem till hundra. Nu när jag bor själv, så känner jag hur mycket jag saknar dem. Samtidigt som man uppskattar allting så mycket mer nu, vilket jag är glad över att få känna. Gör definitivt mer saker med dem nu än vad vi gjorde när jag bodde hemma. Jag vet inte var jag skulle vara idag utan dem, men det jag vet är att jag älskar dem av hela mitt hjärta!

Friday im in love!

Haft fullt upp denna fredag. Jobbat 10-16 och det var riktigt kul idag. Allt flöt på och de hade kommit in supermycket fint så måste prova de imorgon :) Sen var det hem och äta i princip innan de blev iväg på samling och sedan match på Öland. Vi vann mot SSG med 8-3 till slut och var väl en helt okej match, däremot inte från min sida.. Men de tar jag igen nästa helg! Såg nu slutet på idol och blev riktigt sur att Olle åkte, nu är det ingen mening med att se finalen - Jay är redan klar vinnare, tyvärr! Tycker han sjunger riktigt bra men tycker inte han borde vinna. Jaja!

Denna helg består till mesta delen av jobb, 10-17 både lördag och söndag. Ska bli kul och hoppas på mycket folk såklart. Sen imorgonkväll händer det något roligt, vet inte riktigt vad än bara, men de blir säker bra! :)

Hoppas ni haft en bra fredag!
Sanna

Älskar att fynda!

Har precis klickat hem en kavaj för 99 kr och en kuvertvästa(fast svart) för 74.50, de kallar jag kap!



2:a december

Om Mig:

För er som inte känner mig, så är jag en glad tjej i sina bästa år (21) höhö. Bor i kalmar i min alldeles egna lilla lägenhet, känns som ett litet krypin och jag trivs som fisken i vattnet. Just nu jobbar jag i en klädaffär som heter Cassels och de är något jag älskar att göra. Är väldigt intresserad av mode och kläder och kan vara därför som mina garderober svämmar över, men ändå handlar jag bara mer. Senast idag beställde jag en kavaj från nätet, men mitt försvar är att det var rea ;) Utöver mitt jobb så tränar jag och spelar innebandy, tar upp ganska mycket tid men vad gör det när det är så kul och man har så många fina vänner där!



Ja de var väl lite om mig, de är bara att fråga om ni undrar något!

Min första kärlek:

Ska jag berätta om när jag i sjuan trodde jag var kär, men ljög om att jag hade öroninflammation och därför inte kunde gå på bio med "min kille" eller ska man berätta om den riktigt första kärleken? Iallafall, Min första kärlek, där jag verkligen var riktigt kär och allt annat bara föll på plats, heter Andreas. Träffade honom när jag var 19 år och föll som en fura direkt. Hade inte den bästa starten, men till slut löste sig allting och han var min. Vi var tillsammans ungefär ett år och de var en underbar tid. Det tog slut i februari i år och den smärta jag kände då, hade jag aldrig känt. Men nu såhär långt efteråt så kan jag tänka tillbaka på det och vara glad över den tiden. Jag blev en erfarenhet rikare, lärde känna mig själv mer och blev starkare. Jag saknar det inte längre men jag saknar kärleken. Och jag är redo att möta den igen (fast de har jag varit ett tag, haha)



Jag tror att man måste vara med om det någon gång för att verkligen förstå. Att våga lämna ut sitt hjärta med vetskapen om att de kan krossas, lämna det i någons händer och lita på den personen, det är kärlek.

im back!

Oj, här har det visst varit lite tyst. Men hade en dag full av saker som hände hela tiden. Jobbade, tränade och sedan en liten utgång på harrys med Monzora. Mycket bra dag!

Nu är vi redan inne i december och jag tänkte sno en liten utmaning som jag hittade på michaela fornis blogg! Jag ska varje dag skriva lite om mig enligt en lista.. Eller ska försöka iallafall, så idag får jag skriva både för igår och för idag..

Dag 01 – Om mig

Dag 02 – Min första kärlek

Dag 03 – Mina föräldrar

Dag 04 – Det här åt jag i dag

Dag 05 – Vad är kärlek?

Dag 06 – Min dag

Dag 07 – Min bästa vän

Dag 08 – Ett ögonblick

Dag 09 – Min tro

Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag

Dag 11 – Mina syskon

Dag 12 – I min handväska

Dag 13 – Den här veckan

Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?

Dag 15 – Mina drömmar

Dag 16 – Min första kyss

Dag 17 – Mitt favoritminne

Dag 18 – Min favoritfödelsedag

Dag 19 – Detta ångrar jag

Dag 20 – Den här månaden

Dag 21 – Ett annat ögonblick

Dag 22 – Det här upprör mig

Dag 23 – Det här får mig att må bättre

Dag 24 – Det här får mig att gråta

Dag 25 – En första

Dag 26 – Mina rädslor

Dag 27 – Min favoritplats

Dag 28 – Det här saknar jag

Dag 29 – Mina ambitioner

Dag 30 – Ett sista ögonblick

Vi får se hur det går!
Sanna


RSS 2.0